نبرد کوچولوها! رنو توئینگو در برابر سوزوکی ایگنس

نبرد کوچولوها! رنو توئینگو در برابر سوزوکی ایگنس

سوزوکی با خودروی کوچک شهری ایگنس، به کلاس مینی کراس‌اوورها وارد شده است اما آیا به‌اندازهٔ رنو توئینگو خوب است؟

سوزوکی در ساخت خودروهای کوچک پیشینهٔ پرباری دارد پس جای تعجب نیست که یک خودروی شهری جدید برای جلب خریداران جدید معرفی کند. ایگنس نشانه‌های خودروهای کراس‌اوور را گرفته است و از ویژگی‌های دلپذیر آن ارتفاع سواری بالاتر نسبت به دیگر خودروهای شهری سگمنت A است. بااین‌حال ایگنس تنهای خودروی شهری‌ای نیست که ویژگی متفاوتی دارد چراکه در سوی دیگر رنو توئینگو قرار گرفته که از طرح موتورعقب استفاده می‌کند. پس کدام‌یک از این کوچولوهای نامتعارف در این نبرد پیروز خواهد شد؟

dsc_1861

شروع رقابت

سوزوکی ایگنس

نقاط مثبت: عملکرد قوی، فضای داخلی بزرگ و کاربردی، تجهیزات استاندارد زیاد

نقاط منفی: تعلیق خشک، امتیاز یورو انکپ ضعیف، تولید دی‌اکسید کربن زیاد

dsc_1513

پس از یک دههٔ غیبت، سوزوکی ایگنس بازگشته است. بااین‌حال درحالی‌که نسل قبلی این خودرو طراحی جعبه‌ای شکلی مشابه MPVهای کاربردی آن دوران داشت، نسل جدید مشابه جدیدترین کراس‌اوورهای امروزی طراحی شده است. این بدان معنا است که ایگنس در این مقایسه چشم‌نوازتر از رقیب خود است خصوصاً هنگامی‌که مانند نمونهٔ مورد آزمایش ما رنگ نارنجی شعله‌ای متالیک 465 پوندی برای آن سفارش داده شود. دیگر ویژگی‌های ظاهری برجستهٔ این ماشین ریل‌های نقره‌ای روی سقف استاندارد و رینگ‌های آلومینیومی 16 اینچی مشکی براق هستند. همچنین طیف گسترده‌ای از آپشن‌های سفارشی و شخصی‌سازی برای ایگنس ارائه شده است مانند برچسب‌های روی بدنه و سقف مشکی‌رنگ.

dsc_1063

dsc_1074

سوزوکی اما تلاش کرده که به همان اندازهٔ طراحی بیرونی، کابین ایگنس را هم جذاب و عالی ارائه کند. ارائهٔ رنگی مشابه رنگ بدنه در داخل خودرو فضای شادی را ایجاد کرده درحالی‌که تجهیزات استاندارد آن نیز بسیار زیاد است به‌گونه‌ای که تمامی مدل‌های ایگنس به بلوتوث، ناوبری و دی‌لایت‌های LED مجهز شده‌اند. در زیر این ظاهر شبه کراس‌اوور، پلت‌فرم مدل بزرگ‌تر بالنو قرار گرفته است اما ایگنس تنها با یک پیشرانهٔ 1.2 لیتری بنزینی عرضه می‌شود. البته این موتور در دو نسخهٔ معمولی یا مجهز به سیستم هیبریدی خفیف SHVS قابل خریداری است. برای انتقال نیروی موتور هم دو گیربکس پنج سرعتهٔ دستی یا پنج سرعتهٔ نیمه اتوماتیک AMT قابل انتخاب است درحالی‌که در بالاترین تیپ که SZ5 نام دارد، می‌توان سامانهٔ چهارچرخ محرک را هم سفارش داد.

dsc_0925_0

موتور تنفس طبیعی چهار سیلندر این خودرو 90 اسب بخار قدرت دارد که برای وزن خالص 855 کیلوگرمی آن کافی به نظر می‌رسد؛ بنابراین ایگنس بر روی جاده خودرویی بانشاط احساس می‌شود و در تنها 9.3 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست پیدا می‌کند که 1.9 ثانیه سریع‌تر از رنو است اما 2.5 ثانیه بیشتر از زمان اعلامی سوزوکی است. در دنیای واقعی، ایگنس عملکرد دل‌چسبی ارائه می‌کند و هیچ مشکلی نخواهید داشت اگر با آن در ترافیک گیر کنید. این احساس اشتیاق توسط گیربکس پنج سرعته که تعویض دنده‌ای باروح ارائه می‌کند افزایش میابد. این خودرو همچنین پالایش مناسبی داشته و هرچند در هنگام حرکت با سرعت‌های بالا نمی‌توان گفت به‌طور کامل صدای موتور به گوش نمی‌رسد اما این صدا به حدی نیست که راننده را آزرده کند.

dsc_0965

dsc_0985

dsc_0937

اما سوزوکی ایگنس سیستم تعلیق خشکی دارد که این یعنی در این زمینه کاملاً با توئینگو همخوانی ندارد، خصوصاً در سرعت‌های پایین‌تر که ناراحت بوده و ناهمواری‌های مسیر را به کابین انتقال می‌دهد. بااین‌حال در جاده‌های صاف ایگنس احساس اطمینان بیشتری دارد. فرمان اما فاقد احساس است ولی روان و دقیق است که به ارائهٔ رانندگی راحت در شهرها کمک می‌کند.

dsc_0912

dsc_0902

dsc_1129

dsc_1115

نظر آزمایش‌کنندگان

اطلاعاتی-سرگرمی: سیستم اطلاعاتی-سرگرمی خودرو صفحه‌نمایش بزرگ و گرافیک مناسبی دارد و ویژگی‌های بسیار مفیدی را در خود جای داده است.

اتصال: در جلوی دسته‌دنده یک خروجی برق 12 ولت و یک پورت USB تعبیه شده است.

متریال: از جنس پلاستیک محکم و بادوام است که طراحی خوبی هم دارد. همچنین در تیپ SZ5 فرمان چرمی نیز ارائه می‌شود.

dsc_1257

رنو توئینگو

نقاط مثبت: موتور قدرتمند، دایرهٔ چرخش کم، آپشن‌های شخصی‌سازی زیاد

نقاط منفی: صندوق بار کوچک، فضای داخلی کمتر در مقایسه با رقبا، تجهیزات استاندارد کم

dsc_1730

با طراحی جسورانه، پکیج هوشمندانه و هزینه‌های نگهداری پایین، نسل نخست رنو توئینگو هنگامی‌که در سال 1993 معرفی شد به رهبر و پیشرو کلاس خودروهای کوچک تبدیل گردید. بااین‌حال نسل دوم توئینگو که در سال 2007 رونمایی گردید نتوانست راه نسل اول را ادامه دهد و مثل قبل نظر خریداران را به خود جلب نکرد. به همین دلیل رنو در نسل سوم توئینگو که در سال 2014 معرفی شد راهی جسورانه را در پیش گرفت. این خودرو که توسط همکاری مشترک با شرکت اسمارت ساخته شده است، برخلاف نسل‌های قبلی از طرح موتورعقب-محور عقب استفاده می‌کند و لاستیک‌های پهن‌تر عقب آن سرنخی ظاهری از این ویژگی فنی را نشان می‌دهند.

dsc_1086

dsc_1079

همانند سوزوکی، در رنو توئینگو هم تعدادی آپشن‌های سفارشی‌سازی وجود دارد مانند نمونهٔ مورد آزمایش ما که مجهز به یک پکیج Personality با قیمت 200 پوند است و شامل برچسب‌های بیرونی و تریم قرمزرنگ در جلوپنجره، آینه‌های جانبی و زه‌های روی درها می‌شود. همچنین در این پکیج فضای داخلی خودرو نیز مشابه بیرون با ارائهٔ رنگ قرمز متضاد در داشبورد، غربیلک فرمان و دور دریچه‌های تهویه ارتقاء پیدا می‌کند. در سراسر کابین توئینگو متریال باکیفیت مناسب و معقولی استفاده شده است اما تجهیزات کمتری نسبت به سوزوکی در آن وجود دارد و پنجره‌های عقب آن‌که به‌جای پایین آمدن به سمت بیرون باز می‌شوند کمی احساس ارزان‌قیمت بودن دارد.

dsc_1014

تمامی نسخه‌های توئینگو با یک پیشرانهٔ سه سیلندر 0.9 لیتری عرضه می‌شوند که در نسخهٔ تنفس طبیعی 70 اسب بخار و در نسخهٔ توربوشارژ 90 اسب بخار قدرت دارد و نمونهٔ مورد آزمایش ما هم از نوع توربو است. با وجود قدرت یکسان با ایگنس، توئینگو در شتاب صفرتاصد نزدیک به دو ثانیه کُندتر است اما به دلیل برخورداری از 15 نیوتن متر گشتاور بیشتر، در آزمایش زمان رسیدن از سرعت 80 کیلومتر در ساعت به 110 کیلومتر در ساعت، 3.6 ثانیه سریع‌تر از سوزوکی عمل کرد.

dsc_1047

dsc_1038

dsc_1022

اما تفاوت این دو خودروی کوچک به همین‌جا ختم نمی‌شود چراکه در توئینگو تأخیر توربو وجود دارد و نیروی آن به‌صورت یکنواخت و روان ارائه نمی‌شود درحالی‌که این ضعف با عملکرد کم‌دقت‌تر گیربکس پنج سرعتۀ دستی خودرو تشدید می‌شود؛ اما از سوی دیگر ترمزهای توئینگو قدرتمندتر هستند به‌گونه‌ای که آن‌را از سرعت 110 کیلومتر در ساعت طی 46.1 متر متوقف می‌سازد که بهتر از مسافت 50.4 متری ایگنس است. همچنین رفتار توئینگو مانند خودروهای شهری معمولی است و حتی در زمان ترمز گیری‌های شدید، آرامش خود را از دست نمی‌دهد و طرح موتورعقب آن نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما لاستیک‌های جلوی باریک ممکن است کمی لغزش داشته باشند.

dsc_1005

dsc_0998_0

dsc_1136

dsc_1141

نظر آزمایش‌کنندگان

اطلاعاتی-سرگرمی: سیستم اطلاعاتی-سرگرمی آن R-Link است که از طریق یک صفحه‌نمایش هفت اینچی لمسی ارائه می‌شود و به‌صورت استاندارد مجهز به رادیو FM و بلوتوث است اما ناوبری نیز به‌صورت سفارشی با پرداخت 600 پوند ارائه می‌گردد.

طراحی: به‌کارگیری تریم رنگارنگ در کابین موجب ایجاد فضایی روشن شده است که البته این ویژگی بخشی از پکیج سفارشی Personality است.

کیفیت متریال: در داخل ماشین ترکیبی از رنگ‌های روش و متریال خوب بکار رفته که لذت‌بخش است اما دورسنج موتور در آن وجود ندارد.

dsc_1391

نتیجه

مقام اول سوزوکی ایگنس

dsc_1619-2

ایگنس با طراحی تهاجمی خود به‌تازگی به کلاس شلوغ خودروهای شهری وارد شده است. هرچند این خودرو دینامیک و خصوصاً سواری راحت اشکودا سیتیگو را ندارد اما ترکیبی است از تطبیق‌پذیری، تجهیزات زیاد، عملکرد قوی و ارزش بالا که آن‌را در این رقابت جلوتر از توئینگو قرار می‌دهد. هرچند که سفارش پکیج ایمنی آپشنال برای آن ضروری به نظر می‌رسد.

مقام دوم رنو توئینگو

dsc_1767

اگر شما بیشتر در شهر تردد می‌کنید، خودروی زیرک و جمع‌وجور رنو توئینگو گزینهٔ مناسبی خواهد بود. هرچند این ماشین عملکردی به مناسبی ایگنس در جاده‌ها ندارد اما هنوز هم توانا است. بااین‌حال توئینگو در این رقابت نه در کارایی به ایگنس می‌رسد نه در سطح تجهیزات.

مشخصات فنی

سوزوکی ایگنس رنو توئینگو
قیمت 11,499 پوند 12,055 پوند
پیشرانه 1.2 لیتری 4 سیلندر 0.9 لیتری 3 سیلندر توربو
قدرت 90 اسب بخار 90 اسب بخار
گشتاور 120 نیوتن متر 135 نیوتن متر
گیربکس پنج سرعته دستی پنج سرعته دستی
محور محرک جلو عقب
شتاب صفرتاصد 9.3 ثانیه 11.2 ثانیه
حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعت 165 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت 5.44 لیتر 5.13 لیتر

dsc_1911-2

منبع: AutoExpress

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *