این روز ها ممکن است در خیابان های پر رفت و آمد و شلوغ تهران خودروهای عجیب پژو 206 مجهز به چند دوربین را ببینید. چند روزی است که طرح مکانیزه کنترل تخلفات ساکن ، مامور مبارزه با پارک های دوبل و پارک در مکان های ممنوعه شده و مدیر فنی این طرح اخیرا از اعمال قانون دو هزار خودرو در هر ساعت خبر داده است.
تمامی مراحل این نوع جدید از اعمال قانون به صورت مکانیزه است و در صورت تشخیص پارک ممنوعه دوربین جلویی پلاک آن خودرو را تشخیص داده و دوربین عقب خودرو را اعمال قانون کرده و همزمان اطلاعات در پایگاه داده های این ستاد ذخیره می شود.
اگر شهرداری به فکر گسترش محل های پارک و یا پارکینگ های طبقاتی نباشد ، احتمال این نوع از جریمه ها رکورد دار جدید در لیست تخلفات راهنمایی و رانندگی خواهد بود.
در واقعاین سوال به وجود خواهد آمد که چرا به جای ایجاد طرحی برای جریمه این رانندگان ، محل های پارک در کلان شهر هایی مانند تهران افزایش نمی یابد و همچنان صورت مساله ، یعنی کمبود شدید جای پارک در تهران باعث به وجود آمدن چنین آمار های عجیب و غریبی در صدور برگ های جریمه می شود.
مسلما شهروندان تهران با توجه به ترافیک و اخذ جریمه های متعدد، کمبود جای پارک، احتمال وقوع تصادف و ده ها مشکل دیگر، از رانندگی در این کلان شهر لذتی نمیبرند و به ناچار تن به خرید خودرو درگیر شدن با این مشکلات می دهند.
بنابراین ریشه مشکل ترافیک، آلودگی هوا و البته تخلفات متعدد رانندگی را باید در کمبود وسایل نقلیه عمومی جستجو کرد که متاسفانه هنوز راه حل سریعی برای رفع این کمبود بسیار جدی مطرح نشده اما همانطور که مشخص است هر روز با نصب دوربین های بیشتر و وضع قوانین جدید، رانندگی در تهران سخت تر و پر هزینه تر می شود.
بدون شک افزایش کنترل تکنولوژیک پلیس بر آمد و شد در کلان شهری مانند تهران به خودی خود امری مثبت تلقی می شود اما واضح است که چنین نظارت هایی باید در راستای رفع یا کاهش مشکلات شهری انجام شود تا گره ای از کار شهروندان باز شود.
از منظر قانونی ظاهرا بخشی از درآمد ناشی از جرایم رانندگی باید برای اموری نظیر توسعه مترو، اتوبوس و احتمالا پارکینگ های عمومی صرف شود اما در این زمینه حواشی مختلفی وجود دارد و آنطور که از شواهد امر بر می آید شهرداری تهران همواره از کمبود بودجه برای تامین هزینه چنین پروژه هایی گله مند است.
به هرحال اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند با توجه به معضلات یاد شده انگیزه شهروندان برای خرید خودرو هر روز بیشتر از دیروز کاهش می یابد و در نهایت این صنعت خودروسازی است که از کمبود مشتری دچار آسیب و زیان خواهد شد، سرنوشتی که ظاهرامقدر شده و راه برون رفتی برای پیشگیری از وقوع آن دیده نمی شود.